Salade met veldsla

Salade met veldsla

En Oostenrijkse pompoenpitoliedressing

Toen we in Oostenrijk kwamen wonen, werd deze salade al gauw omgedoopt tot 'Oostenrijkse Salade'. Dit komt nou niet zozeer door de salade zelf, maar wel door de dressing. Pompoenpitolie staat hier in de supermarkt in net zoveel soorten en maten zoals de olijfolie in Nederland. En een goede pompoenpitolie is echt superlekker. En het ziet er prachtig uit met deze knalgroene olie. De salade zou kun je prima van tevoren maken. Zelf bak ik de croutons te bakken da vlak voor het eten, zodat deze nog lekker warm zijn.

bereiding

maakt

categorie

niveau

caloriëen

20 minuten

1 bord

lunch

gemakkelijk

598 per bord

Ingrediënten

Goed om te weten!

Voor de salade:
2 handjes veldsla
4 plakjes komkommer
1/2 stengel bleekselderij
1 frisse appel (b.v. Elstar)
10 olijven
1 eetl. pompoenpitten

Voor de croutons:
1 snee volkorenbrood
olijfolie om in te bakken
snuf peper
snuf kruidenzout

Voor de dressing:
1 eetl. pompoenpitolie
1/2 eetl. appelazijn
1 theel. ahornsiroop
1 theel. gedr. basilicum

maatlepels

Om mijn recepten voor iedereen toegankelijk te maken, maak ik gebruik van de vastgestelde eenheden voor bijvoorbeeld 1 eetlepel en 1 theelepel. Als je een setje van deze lepeltjes aanschaft, weet je zeker dat je al mijn recepten zorgeloos kunt maken. Zo kan je van de smaken genieten, waarvan ik bij het maken ook zo genoten heb. De ene theelepel is namelijk de andere niet.

Verder heb je nodig

kleine koekenpan
kommetje
kleine garde

Bereiding

Leg de veldsla in een diep bord voor één persoon. Snij de komkommer, bleekselderij en appel in stukjes en doet dit bij de sla. Versier met de olijven en de pompoenpitten. Snij de boterham in kleine blokjes en bak deze langzaam lichtbruin in een beetje olijfolie. Voeg aan het einde de peper en het kruidenzout toe.

20211206_125545_edited.jpg
_edited.jpg
20220131_145535_edited.jpg

Maak terwijl je de croutons bakt de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren in een kommetje. Niet alles zal helemaal gemengd zijn, maar daar maakt niet uit. Giet de dressing over de salade. Strooi de croutons over de salade als deze klaar zijn.

20211206_125545_edited.jpg
_edited.jpg
20220131_145535_edited.jpg